Puppycursus hoe oud? Wanneer kan je beginnen met de puppycursus?

Puppycursus hoe oud? Deze vraag krijg ik regelmatig, hoe oud moet mijn pup zijn voor de puppy cursus of tot hoe oud kan je nog naar de puppycursus. Op deze pagina ga ik je dit goed uitleggen.

Puppycursus hoe oudPuppycursus hoe oud?

Je hebt net je pup en wilt zo snel mogelijk beginnen met de puppycursus, maar er zijn een aantal verschillende verhalen daarover, om zeker te zijn wanneer je mag komen bij de hondentraining kan je beter contact op nemen met je toekomstige trainer. Sommige zullen zeggen kom maar vanaf de 8 weken en sommige zeggen weer dat je moet wacht tot je pup 12 weken is ivm inentingen.

Maar 8 weken is een super mooie leeftijd voor de socialisatie van de pup. Een socialisatie periode van een pup kan namelijk duren tot 6 maanden. Als je vanaf 12 weken op cursus gaat heb je kans dat je pup in een angstfase zit. Hierdoor wordt je pup een stukje terughoudender door de prikkels in zijn omgeving.  Dit houdt in dat het socialiseren van je hond lastiger wordt.

Het meest voorkomende is dus vanaf 8 weken, maar dan heeft de pup nog niet alle inentingen nog niet gehad en heeft de pup kans om ziek te worden. Deze kans is maar heel klein en als ze ziek worden is dit zo te behandelen. Daarnaast als je je pup niet goed socialiseert kan je hond hier levenslang last van hebben.

Het best is dus te beginnen met de puppycursus als je pup tussen de 8 -12 weken oud is.

Dan hebben we nog de online cursus?

Tegenwoordig gaan we goed met de tijd mee en kan je gewoon een puppycursus online volgen, dit is natuurlijk niet goed voor de socialisatie van de hond. Hier kan je natuurlijk zelf wat aan doen door veel  te wandelen in drukke gebieden zoals winkelstraatjes. Daarnaast is een Online puppycursus ideaal omdat je dit gewoon thuis kan doen met je smartphone, tablet of pc.

Je moet natuurlijk zelf weten wat je wilt doen, online een cursus volgen of ergens bij je in de buurt. Mijn voorkeur gaat naar ergens in de buurt, maar de online cursus van 123Tinki.nl is zeker de moeite waard om te doen. Daarnaast kan je al beginnen voordat je je pup hebt.

Lees het artikel dat ik heb geschreven over deze online puppycursus.

Dus op de vraag “Puppycursus hoe oud?” is mijn mening tussen de 8 en 12 weken.

Wil je reageren op dit artikel dan kan dit onderaan deze pagina. 

Ga direct naar de cursus van 123Tinki.com

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *