Puppycursus aan huis! Waarom niet een online puppycursus?

Puppycursus aan huis! In elke dorp of stad zit tegenwoordig wel een hondenschool, maar wat je steeds vaker ziet is honden scholen die privé les geven. Dit betekent niet gelijk dat ze bij je aan de deur staan en dan met je op pad gaan, wel zou je als je graag thuis wilt blijven of alleen aan de slag wilt gaan met je pup een online puppycursus kunnen doen.  Op deze pagina meer over de puppy cursussen.

Puppycursus aan huis!

Als je graag thuis een cursus wilt volgen dan raad ik je aan om de online cursus van 123Tinki.com te doen. Een super cursus waar je alles leert.  Hieronder een video van deze cursus.

Voor het socialiseren van de hond is het toch belangrijk om je huis uit te komen, dit kan natuurlijk met een puppy cursus in de buurt of een privé training ook bij je in de buurt. Een privé training is natuurlijk veel duurder dan een gezamenlijke training met andere puppy eigenaren.

Bij een privé training leer je dezelfde dingen als bij een gezamenlijke puppycursus maar in een iets hoger tempo, je honden trainer is volledig gefocust op jou hond, en om de hond te laten socialiseren ga je meestal met de trainer de straat op. Dit is weer ideaal voor als je onderweg problemen krijgt met je hond zoals het trekken aan de lijn. De trainer kan dan direct advies geven.

Mijn grootste voorkeur gaat toch uit naar een gezamenlijke training omdat je pup direct went aan andere honden, en het is nog leuk ook.

Puppytraining online

Wat ik eerder zei je kan natuurlijk ook een online puppycursus doen, de cursus van 123tinki.nl bestaat uit 30 video’s en verschillende boeken. Deze zijn allemaal te bekijken op je smartphone, tablet of PC. Daarnaast blijf je leven lang lid en kan je de video’s gewoon weer een keer bekijken.

Een groot nadeel is het socialiseren van je pup, als je pup tussen de 8 en 12 weken is is het belangrijk dat de pup in contact komt met mensen en honden, als je pup ouder is dan 12 weken dan het voorkomen dat je pup in een angstfase zit en het socialiseren een stuk moeilijker wordt en hier misschien wel levenslang last van kan hebben.

Kies je toch voor de online cursus, ga dan vaak met je pup de straat op, vooral ergens waar het druk is.

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Als je wilt reageren op dit artikel dan kan dit onderaan deze pagina. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *