Aandachtsoefening puppy! Dit is wat je moet doen!

Aandachtsoefening puppy! Inmiddels heb ik al heel wat puppy trainingen gehad en weet hoe je de aandacht moet krijgen en houden van je pup, daarnaast leert je pup ook zijn naam. Op deze pagina probeer ik je dit goed uit te leggen.

Aandachtsoefening puppyAandachtsoefening puppy!

Dat een pup veel aandacht voor je heeft is ontzettend belangrijk, en tevens één van de dingen die me al eerste werd geleerd tijdens de puppycursus. Elke les werd dit weer herhaalt.

Mijn eerste les met Senna, was meer een gesprek waar iedere cursist vragen kon stellen aan de trainer, maar toch aan het einde van de les moesten we twee oefeningen doen en dit dagelijks meerdere keer herhalen.

Als je straks voor het eerst thuis komt met je pup, laat eerst je pup wennen en begin dan pas aan de onderstaande oefeningen en natuurlijk het zindelijk maken.

Eerste oefening: Spelen met de pup.

Allereerst moet ik voor dat ik begin met de aandachtsoefening moest doen was spelen, dit met een speelgoedje zonder piepend geluid en het speelgoed mocht alle gebruik met mij, dus niet alleen. Dit moest ik van de trainer elke dag dus een aantal keer doen, je krijgt dan een band met je pup. Als je pup het speelgoed niet loslaat moet je het niet proberen af te pakken maar proberen te ruilen met een beloningsbrokje. Vergeet niet na het spelen het speelgoed goed op te bergen want je pup mag hier niet alleen mee spelen.

Bekijk HIER de allerbeste online Puppy Cursus ->>

Tweede oefening: Aandachtsoefening puppy.

Na 10 minuten spelen met de pup had je al de aandacht van de pup, nu was het tijd voor de aandachtsoefening. En ben niet echt van het click systeem maar wel erg van het belonen met je stem en beloningsbrokjes. Je hebt je zak vol gestopt met beloningsbrokjes dan is het nu tijd om te beginnen met de aandachtsoefening.

Laat je brokjes in je zak en roep de naam van je pup maar één keer, kijk de hond niet gelijk wacht dan toch tot de pup in je ogen kijkt. Kijkt de pup je aan dan beloon je de pup met een brokje en zegt niks. Is het brokje op doe dan precies hetzelfde. Doe dit ongeveer 10-15 keer achter elkaar.  Dat is het eigenlijk.

Dit moet je thuis natuurlijk zoveel mogelijk doen, tijdens het wandelen na het spelen, of als je gewoon lekker in de tuin zit. De pup krijgt steeds meer aandacht voor je en leert gelijk zijn naam kennen.

De onderstaande video is te vergelijken met de oefening hierboven alleen hier wordt eigenlijk alleen maar gecommuniceerd met het lichaam. Toch even kijken.

Dit was het eigenlijk, doe dit gewoon elke dag weken achter elkaar en de hond krijg steeds meer aandacht voor je, vergeet ook niet telkens te spelen met de hond, dit vergroot de band enorm.

Bedankt voor het lezen. 

Volg de puppycursus van 123Tinki.nl en leer nog veel meer. 

Wil je graag reageren op dit artikel? Dan kan dat onderaan deze pagina. 

Lees ook onze andere blog berichten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *